Alkatrész azonnal! Gratulálunk, ez a legjobb választás!

Weber Autotechnik

AdBlue adalék

Ad blue adalékot nálunk közvetlenül a gyárból kapja.

Tökéletes minőség kedvező ár, állandó készlet!

Bővebb információkért kérje ingyenes katalógusunkat vagy vegye fel a kapcsolatot Weber Autotechnik szakembereivel.

Kérje speciális ajánlatunkat! 23-418-308


ADBLUE már 1000 literes IBC mellett 5 és 20 literes kannában is kapható!

Mi is az AdBlue?

Az AdBlue stabil, nem mérgező, nem veszélyes és nem gyúlékony vízszerű folyadék, amelyet az újonnan forgalomba helyezhető EURO 6-os dízel üzemű nehéz gépjárművek, mezőgazdasági gépek, valamint autóbuszok kipufogó gázainak utókezelésre fejlesztettek ki.

A folyadék karbamidból és vízből álló, folyékony oldat, amelyben a karbamid részaránya körülbelül 32,5 százalék. Az AdBlue adalék kifejezetten az SCR (szelektív kataltikus redukció) rendszerrel ellátott haszongépjárművek (tehergépjárművek és autóbuszok) káros-anyag kibocsátásának, ezen belül is a nitrogén-oxidok kibocsátásának csökkentésére szolgáló termék. Az SCR rendszer az AdBlue adalékot közvetlenül a katalizátor elé porlasztva , az égésterekből távozó forró kipufogógázhoz adagolja.

A magas hőmérsékleten a karbamidból ammónia képződik. A második lépcsőben a kipufogógázban lévő nitrogén-oxidok az SCR katalizátor felületén az ammóniával lépnek reakcióba. Ennek során vízzé, és a természetben is nagy tömegben előforduló ártalmatlan nitrogén gázzá alakulnak át. Az SCR technológia előnye, hogy egyaránt alkalmas az Euro 6 normák nitrogén-oxid kibocsátásra vonatkozó követelményeinek kielégítésére. Az Euro 4 előírás teljesítéséhez az üzemanyag 3-5 százalékát, míg Euro 5 esetén - növelt katalizátor hatásfok mellett - mintegy 5-7 százalék adalékot porlasztanak a katalizátorra vezetett kipufogógázhoz, a motor üzemállapotától függően.

Jellemző fizikai tulajdonságai:

sűrűsége:1,087 kg/m3 (20 Celsius fokon)

viszkozitása:1,4 mPas

kristályosodási hőmérséklete:-11 Celsius fokon

A termék jellege:

Az AdBlue adalék karbamidból és desztillált vízből készült színtelen, átlátszó, enyhén szúrós, ammónia szagú folyadék, 32,5% névleges karbamid koncentrációval. A karbamid a természetben is előforduló, stabil, nem mérgező és nem gyúlékony anyag, tárolására és szállítására vonatkozó különleges korlátozások nélkül. Az AdBlue -11°C hőmérsékleten kristályosodni kezd, +35°C felett pedig megindul a karbamid bomlása. Míg a fagyás nem jár különösebb következményekkel, a bomlás a termék tönkremenetelét jelenti.

Az AdBlue használata:

Az AdBlue az SRC technológiára épülő EURO 6-os motorok alkalmazása során adalékanyagként kerül felhasználásra, a tehergépkocsi alvázára szerelt AdBlue oldatot tartalmazó külön tartály segítségével. Használata a motor optimális égésfolyamatán és a nitrogén-oxidok (NOx) szintjét radikálisan csökkentő utókezelési eljáráson alapul.

Az AdBlue, üzemanyaghoz nem keverhető adalékanyag!

Adagolási mennyiség:

A kb. 4%-os adagolási arány figyelembe vételével 1000 liter dízel üzemanyag felhasználáskor mindössze 40 liter AdBlue befecskendezése szükséges.

Használat hideg éghajlati viszonyok között:

Az AdBlue a járművek tartályaiba történő áttöltése után, ha a tehergépkocsi hosszabb ideig nagy hidegben parkol megfagyhat ugyan, ám a motor beindítását követően felmelegszik és felenged, ugyanis az AdBlue tárolása - az SCR rendszerhez kapcsolódó - fűtött tartályban történik. A rendszer megbízhatósága érdekében a tömlők és a csatlakozók is fűtöttek. Fontos, hogy mindez semmilyen módon sem befolyásolja a motor indíthatóságát.

Előnyök:

* nincs motorteljesítmény korlátja

* használatával már a kezdettől fogva lehetséges az Euro 6 előírások teljesítése

* gazdaságos üzemanyag fogyasztás

* NOx redukció közel 90 %

* a tüzelőanyag fogyasztás csökkenés kb. 2-5 %

* az AdBlue fogyasztás az üzemanyag fogyasztás 3-4%-a, ha az Euro 6 előírásoknak megfelelő károsanyag kibocsátás a követelmény. Az Euro 6 esetén az AdBlue fogyasztás 5-7 %-os

* jelenleg az AdBlue ára a Weber Autotechnik Kft-nél dízel üzemanyag árának a töredéke.

*Kiszereléstől és mennyiségtől függően nettó 63-102.-Ft

* színtelen, tiszta folyadék

* kémiai képlete: (NH2)2CO+H2O

* pH értéke 9.0-9.5

* szobahőmérsékleten lassan lebomlik ammónia és széndioxid gázra és vízre